Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

PREDRAG MIŠIĆ

Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr)
Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Anamaria Batur/Dnevnik.hr
Aktualno Galerija Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr Predrag Mišić - 1 Predrag Mišić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr Predrag Mišić - 2 Predrag Mišić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) 1 Galerija 1/8 >>
Tko je Predrag Mišić kojeg navodno predlaže Domovinski pokret za novog ministra branitelja? Za DNEVNIK.hr je 2018. godine pričao o događanjima nakon pada Vukovara, ali i zašto je razbio ćirilićnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar.

Ranije tijekom dana pojavila su se nagađanja da Domovinski pokret za ministra branitelja, umjesto Tome Medveda, želi Predraga Mišića.

Predrag Mišić je vukovarski branitelj srpske nacionalnosti koji se u Domovinskom ratu borio na hrvatskoj strani. Njegov brat je bio na drugoj strani i borio se za agresora. 

"Davno sam mu oprostio, ali više od toga ne mogu", rekao je 2020. godine Mišić za Dnevnik Nove TV te dodao da više ne komuniciraju zbog čega mu je žao.

"To mi je rođeni brat. Što se tiče njega pokušao bih promijeniti, objasniti mu da je to njegova država u kojoj se rodio. Što mu je bilo u glavi, ne znam", rekao je. 

Predrag Mišić – Peđa za DNEVNIK.hr je 2018. godine pričao o događanjima nakon pada Vukovara. 

"Prvo se sjetiš, to je bilo negdje poslijepodne, sama predaja i kraj svega. Počelo je od ranog jutra, oko 3:30 ujutro. Dobili smo informaciju da tri čovjeka – Filip Karaula, Matija Mandić i Zdravko Komšić, idu na Goldschmidt, salaš u blizini Vukovara, na Vučedolu, na pregovore i da će se dogovoriti predaja te da će civile pustiti, a nas koji smo bili pod oružjem da će "ispitati" pa pustiti", ispričao je tada za DNEVNIK.hr. 

Mišić je bio u logoru u Mitrovici. "Najteže je bilo oduzimanje slobode. Poslije toga, fizička i psihička tortura. Bili smo mladi pa smo mogli izdržati batine, no psihički, oduzimanje slobode bilo je nešto najgore, barem za mene", rekao je. 

"Sama činjenica da sam ja pripadnik srpske nacionalne manjine bila je teška. Znate da pripadnici vaše manjine čine zlo – napadaju vaš grad i vaše prijatelje, samo zato što su drugačiji i zato što su Hrvati te zato što imaju drugačiju vjeru.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca"

Vukovaru nije protjerano nesrpsko stanovništvo nego su protjerani svi oni koji su se drznuli suprotstaviti se četničkoj i velikosrpskoj, Miloševićevoj politici. U svemu tome najviše su nastradali najobičniji ljudi", ispričao je. 

29. siječnja 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču na zgradi Policijske postaje Vukovar.

"Ćirilica normalnom čovjeku ne može smetati, ali način na koji se to radi... To ne može, ni u ludilu". 

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore?

Na pitanje je li bio kažnjen za to, rekao je: "Da. Šest mjeseci zatvora, godinu dana uvjetno i 1.500 kuna". 

Mišić je, inače, od početka u Domovinskom pokretu.

Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava je prije nekoliko dana rekao kako oni nemaju ništa protiv hrvatskih Srba, već protiv SDSS-a. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene