Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova poruka

Zavahiri se ruga Obaminoj brizi za Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ajman al-Zavahiri, drugi čovjek u hijerarhiji terorističke mreže Al Kaide, podrugljivo se zahvalio američkom predsjedniku Baracku Obami na izraženoj dubokoj zabrinutosti za stradanje palestinskih civila u Pojasu Gaze, u audio poruci emitiranoj na internetskim stranicama militantnih islamista.

Zavahirijeva poruka pod nazivom 'Žrtvovanje Gaze i zavjere', sadržana je u video spotu 'As-Sahaba', medijskog krila Al-Kaide, navela je u priopćenju nevladina skupina SITE Intelligence iz Washingtona, koja prati aktivnost militantnih islamista na Internetu. 

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin Bajram u Gazi - 2 Ramazanski bajram Vjernici mole ispred razorenih džamija: "Ovaj bajram je velika rana, bol i mučenje"

>> Hamas pristaje na uvjetno, jednogodišnje primirje za Gazu

>> 'Vrijeme je da SAD sasluša prije nego reagira'

'Primili smo vašu duboku zabrinutost, praćenu s tisućama raketa i metaka, tonama bijelog fosfora, pomiješenim s krvi, dijelovima tijela i suzama muslimana u Gazi', kazao je Zavahiri, dodajući kako Obamina duboka zabrinutost nije dugo trajala, jer u inauguracijskom govoru nije ni spomenuo Gazu.

>> Izrael bombardirao granično područje između Gaze i Egipta

Zavahiri je poručio da 'križarsko-cionistička' kampanja, u kojoj su po njemu 'zapadne i arapske države te Izrael', neće biti slomljena sve dok ne pretrpi ljudske i materijalne gubitke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene