Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li napokon nastupiti mir?

Hamas pristaje na uvjetno, jednogodišnje primirje za Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas će prihvatiti jednogodišnje primirje s Izraelom u pojasu Gaze uz uvjet da sve kontrolne točke budu otvorene, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik palestinskog islamističkog pokreta.

'U načelu smo suglasni s jednogodišnjim primirjem. Egipatski posrednici predlažu godinu i pol, a mi još nismo posve odbacili tu ideju. Bez obzira na to je li riječ o godini ili godini i pol, primirje mora ovisiti o otvaranju svih kontrolnih točaka, uključujući i prijelaz Rafah te o ukidanju blokade', rekao je glasnogovornik Favzi Barhum.

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa

Izrael i Hamas pregovaraju preko posrednika Egipta o proglašenju dugog primirja kojim bi se učvrstio prekid vatre proglašen 18. siječnja nakon 22 dana duge izraelske ofenzive u pojasu Gaze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene