Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razdvojene i udaljene iz Moskve

Članice Pussy Riot završile u Staljinovim radnim logorima na -50

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina Pussy Riot na Tweeteru je objavila kako su djevojke poslane u 'najstrože kampove od svih mogućih u koje su mogle biti poslane'.

Dvije članice aktivističke punk skupine Pussy Riot, 24-godišnja Marja Aljohina, i 22-godišnja Nadežda Tolokonjikova poslane su u kaznene kolonije kako bi ondje odslužile svoju dvogodišnju zatvorsku kaznu, koja bi trebala završiti u svibnju 2014., piše In These Times.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Rusiji Zapalio se vlak VIDEO Ukrajina je detonirala eksploziv na željezničkoj liniji u Sibiru? Slika nije dostupna Tekst napisan u zatvoru VIDEO Pussy Riot novim spotom napali Putina i njegove veze s naftašima

One su osuđene za 'huliganizam motiviran vjerskom mržnjom' tijekom prosvjeda u veljači u katedrali tijekom mise. Ondje su s još jednom članicom otpjevale pjesmu Djevici Mariji u kojoj je mole da Rusiju oslobodi Vladimira Putina, koji je u to vrijeme započeo s predsjedničkom kampanjom.

Treća uhićena članica, Ekaterina Samucevič, oslobođena je jer je sud zaključio kako je ona u prosvjedu igrala manju ulogu. Odvjetnica djevojaka, Violetta Volkova, rekla je kako je Aljokhina poslana u zatvor u Sibiru, u regiji Perm, a Tolokonnikova u Mordoviu.

>> Dvije članice Pussy Riota na putu u zatvor daleko od Moskve

Zatvori u kojima se nalaze djevojke, nalaze se u zatvorskom kampu u kojem su smješteni i zatvori koji datiraju još iz sovjetskog doba i poznati su po svojim teškim uvjetima. U regiji Perm tijekom zime temperature padaju i 50 stupnjeva ispod ništice. Ondje su bili smješteni i Staljinovi radni kampovi, a jedan od njih pretvoren je u muzej. I zatvorski kampovi u Mordoviji također datiraju iz Staljinove ere.

Djevojke su poslane u zatvore udaljene od Moskve iako su tražile da zbog obitelji, jer obje imaju malu djecu, kaznu služe u glavnom gradu Rusije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene