Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zatočena kći Josefa Fritzla susrela se s djecom i majkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Elisabeth Fritzl, kći koju je vlastiti otac zatočio i silovao u 'kući horora', sinoć se, prvi put nakon gotovo 25 godina, u psihijatrijskoj klinici Mostviertel u Austriji susrela s majkom Rosemarie. Emotivnom susretu prisustvovala su i Elisabethina djeca.

Sinoć su se prvi put susrela gotovo sva djeca monstruoznog Josefa Fritzla. Nedostajala je samo kći, 19-godišnja Kerstin koja je u kritičnom stanju.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Rosemarie Fritzl, 16-godišnja Lisa, 14-godišnja Monika i 12-godišnja Alexander susreli su se sa zatočenom djecom, 18-godišnjim Stefanom, petogodišnjim Felixom i Elisabeth.

Gospođa Fritz plakala je na sastanku s kćeri samo nekoliko kilometara od doma koji je dijelila sa svojim suprugom, a u kojem su njezina kći i unuci bili zatočeni.

'Bilo je zadivljujuće kako je sve prošlo glatko', rekao je direktor klinike Berthold Kepplinger. 

'Sinoć su se svi susreli u bolnici. Bio je to veoma dirljiv trenutak, vrlo dramatičan i emotivan za sve njih. Plakali su, a oni koji su bili zatočeni bojali su se. Bilo je to vrlo teško za sve. Nisu rječiti kao ostala djeca, ali mogli su se izraziti i bio je to sretan trenutak za njih', rekao je jedan od policajaca. 

>> DNK analiza potvrdila: Monstruozni Josef F. otac je djece svoje kćeri 

>> Austrijanac priznao da je zlostavljao kćer

Trenutačno se svi liječe u klinici Mostviertel. DNK testovi potvrdili su da im je 73-godišnji Fritzl i otac i djed. 

Elisabeth je sijeda, mentalno i psihički slaba te traumatizirana. Policiji je rekla da je seksualno zlostavljanje počelo kada je imala 11 godina. Prije 24 godine otac ju je omamio i zatvorio u podrum, a nekoliko mjeseci poslije pod prisilom je napisala pismo u kojem roditeljima poručuje da je ne traže.

U zatočeništvu je rodila sedmero djece, jedno je umrlo nedugo nakon porođaja, a Fritzl se djetetovog tijela riješio spalivši ga u pećnici u vlastitoj kući.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene