Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearni program

Washington navodno izvijestio Izrael 'o planu B za Iran'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki savjetnik na nacionalnu sigurnost Thomas Donilon informirao je izraelskog premijera Benjamina Netanyahua o američkom planu B za preventivne napade na iranska nuklearna postrojenja.

Prema pisanju izraelskog dnevnog lista Haaretz, koje je odmah opovrgnuo visoki izraelski dužnosnik koji nije želio biti imenovan, savjetnik predsjednika Baracka Obame sastao se prije dva tjedna u Washingtonu s Netanyahuom i izvijestio ga o vojnim opcijama koje se razmatraju u slučaju da se diplomatskim naporima ne postigne rješenje problema razvoja iranskog nuklearnog programa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Odgovor na napad VIDEO/FOTO Obaranje iranskih letjelica: Pogledajte kako je noćas izgledalo nebo nad Izraelom

>> Iran ispalio seriju raketa na repliku strane baze

Donilon je objasnio da se SAD ozbiljno priprema na mogućnost zastoja u pregovorima s Teheranom o njegovom nuklearnom programu kada će biti nužna vojna opcija, prenosi Haaretz, pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika.

Ta je informacija objavljena u trenutku kada se republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore Mitt Romney treba sastati s nekoliko izraelskih čelnika u Jeruzalemu. Romney je tijekom kampanje kritizirao Obaminu politiku prema Iranu i obećao strože sankcije u slučaju da bude izabran.

Dok je visoki izraelski dužnosnik koji je demanirao pisanje Haaretza tvrdio da nije bilo nikakve večere s Netanyahuom kao ni prenošenja vojnih inofrmacija, list navodi da je Donilon ne samo izvijestio o planovima Pentagona nego je izraelskom premijeru čak i pokazao neke od planova napada. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene