Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika koncentracija

Vulkanski pepeo zatvorio zračni prostor iznad Velike Britanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelovi zračnog prostora iznad Velike Britanije bit će u zatvoreni za zračni promet, objavila je britanska Uprava za civilni zračni promet (CAA), pošto je ranije i Irska ograničila zračni promet zbog oblaka vulkanskog pepela koji se kreće južno od Islanda.

CAA je uvela zone zabrane letenja u dijelovima Škotske i iznad Sjeverne Irske zbog povećane koncentracije vulkanskog pepela u atmosferi. 'Budući da je koncentracija pepela nadmašila dogovorene razine, zatvaramo dijelove zračnog prostora pošto smo dobili meteorološka izvješća", objavio je CAA, dodajući da će se zatvoriti zračne luke u Belfastu i Derryju. U ponedjeljak je navečer i irska uprava za zrakoplovstvo objavila da zabranjuje sve letove u i iz Irske u utorak, ali ta se ograničenja ne odnose na zrakoplove koji prelijeću Irsku iz pravca Britanije i Europe.

Pročitajte i ovo Eruptirao vulkan na Islandu - 1 Izvanredno stanje Ponovno se probudio vulkan na Islandu: Evakuirani stanovnici ribarskog grada Plava laguna Situacija je ozbiljna Evakuirana Plava laguna: Pripremaju se za novu erupciju vulkana

>> Vulkan na Islandu se ne smiruje

Islandski ured za meteorologiju je priopćio da se zbog promjene smjera vjetra proteklih dana oblak pepela nastao u erupciji vulkana na Islandu kreće se prema jugu i jugozapadu, odnosno prema Europi, umjesto prema sjeveru kao ranije. Letovi iznad Europe prošli su mjesec bili zaustavljeni na šest dana zbog strahovanja da bi vulkanski pepeo mogao oštetiti motore zrakoplova. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene