Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bit će učinka'

Više od 10.000 džihadista IS-a ubijeno od početka napada koalicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 10.000 pripadnika Islamske države ubijeno je od početka zračnih napada međunarodne koalicije na džihadiste u Iraku i Siriji prije devet mjeseci, kazao je u srijedu drugi čovjek američke diplomacije Antony Blinken.

"Svjedočili smo ogromnim gubicima na strani IS-a, više od 10.000 osoba od početka te kampanje, i na kraju će biti učinka", izjavio je Blinken na radiju France Inter, ne navodeći govori li o Iraku, Siriji ili obje zemlje.

Pročitajte i ovo Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu Ilustracija Česta meta Projektili eksplodirali pored američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni: Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Pomoćnik američkog državnog tajnika boravio je u Parizu zbog sastanka međunarodne koalicije protiv džihadista koji je održan u utorak.

VRBOVALA ME ISLAMSKA DRŽAVA Ispovijest Muhedina Gegića, bjegunca iz ratnog pakla

Dvadesetak zastupljenih zemalja i međunarodnih organizacija pružilo je podršku vojnom planu iračkog premijera Hajdera al-Abadija o ponovnom osvajanju zapadne pokrajine Al-Anbar, pod nadzorom džihadista.

Zatražili su od njega i provedbu političkih reformi radi bolje integracije marginalizirane sunitske zajednice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene