Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritizirao EU

Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su"

Aktualno Galerija Viktor Orban - 1 Viktor Orban - 1 Foto: DNEVNIK.hr Viktor Orban - 2 Viktor Orban - 2 Foto: DNEVNIK.hr Viktor Orban - 3 Viktor Orban - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Viktor Orban - 4 Galerija 1/4 >>
Viktor Orban u Bruxellesu kritizirao je Europsku uniju za prenaglašeno svrstavanje na stranu Ukrajine u ratu protiv Rusije.

Mađarski premijer Viktor Orban tijekom summita u Bruxellesu nastavio je kritizirati Europsku uniju ustvrdivši da se sve aktivnije svrstava na stranu Ukrajine.

Nekoliko dana nakon što je čestitao Vladimiru Putinu na pobjedi na izborima koje većina zapadnih lidera smatra namještenima, Orban se jučer usprotivio inicijativi Češke da Europska unija iz trećih zemalja nabavi streljivo koje je Ukrajini prijeko potrebno u namjeri da zaustavi rusku ofenzivu.

Pročitajte i ovo Ukrajinski vojnik Zadali si rok Rusija mobilizira 100.000 vojnika za potencijalnu ofenzivu u Ukrajini

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog

"Ovdje u Bruxellesu potpuno nedostaje odmaka koji je neophodan za smirivanje rata. Oni vode svoj rat protiv Rusije na strani Ukrajine. Mi nismo u ratu s Rusijom, oni jesu, i čak govore da Rusija mora biti poražena. Nastojeći to postići, oni poduzimaju sve više toga, usuđuju se poduzimati sve više ili se u najmanju ruku pripremaju za to", izjavio je Orban.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene