Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li znali?

FOTO: Gadafijeva supruga Hrvatica iz Mostara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski čelnik oženjen je Hrvaticom, koja je rođena u Mostaru. Safija Farkas Gadafi zapravo je Sofija Farkaš, unuka Ivana Farkaša, nekadašnjeg austrijskog školskog okružnog nadzornika u Mostaru, piše portal hrsvijet.net.

Obitelj Safije Farkas Gadafi u Mostar se preselila iz Petrinje, u vrijeme austro-ugarske uprave. Ono što je hrvatskoj javnosti malo poznato jest da je Gadafi krajem 60-ih godina prošlog stoljeća bio na višegodišnjem školovanju u bivšoj Jugoslaviji, u sklopu razmjene studenata.

Pročitajte i ovo Objavljena je snimka miniranja kamenoloma zbog kojeg je došlo do odrona miniranje kamenoloma VIDEO Pogledajte snimku zastrašujućeg odrona kod Mostara: Odnio je tri automobila Odron kod Mostara nema struje VIDEO Užas kod Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona

>> Gadafi Berlusconiju: 'Halo, moja zemlja je dobro'

Gadafi je Safiju upoznao u Mostaru, tijekom pohađanja nastave na tadašnjoj Zrakoplovnoj akademiji JNA. Njegova supruga u to je vrijeme bila jedna od viđenijih Mostarki. Postoje dokazi o osobnom poznanstvu nekolicine danas umirovljenih hrvatskih generala pridošlih iz JNA, inače štićenika bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, i libijskog vođe, koje su začete tijekom Gadafijevog školovanja u nekadašnjoj Jugoslaviji, a nastavljene tijekom kasnijih godina, piše portal hrsvijet.net.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene