Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulični kaos

VIDEO Studenti se potukli s policijom zbog proračunskih rezova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina revoltiranih australskih studenata sukobila se u Melbourneu s policijom zbog proračunskih rezova koji se odnose na financiranje visokog školstva.

Nova australska vlada na čelu s konzervativcem Tonyjem Abbottom počela je s proračunskim rezovima, jedan od kojih se odnosi i na financiranje visokog školstva.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

To je u Melbourneu izazvalo revolt dijela studenata koji su u znak prosvjeda izašli na ulice.

>> Gaf političara postao novi hit na internetu

Njih se stotinjak ispred zgrade parlamenta savezne države Victorije sukobilo s policijom, koja je na mjesto događaja poslala svoju konjičku postrojbu.

Studenti su ih gađali obućom i izvikivali im razne uvrede, a sami policajci im na trenutke nisu ostajali dužni. Spaljeno je i nekoliko fotografija premijera Abbotta i njegovog ministra obrazovanja Christophera Pynea.

Petero studenata je uhićeno, a jedan je policajac zatražio liječničku pomoć. Jedna se veća studentska udruga naknadno u priopćenju ogradila od svojih kolega, osuđujući ulično naselje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene