Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeno stotine života

VIDEO: Slijetanje Airbusa 320 u rijeku Hudson

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka obalna straža objavila je video snimku spuštanja Airbusa 320 u rijeku Hudson.

Avion je inače snimila kamera koja je postavljena uz rijeku kako bi se promatrao brodski promet, no igrom slučaja uspijela je uhvatiti dramatično slijetanje u rijeku. Operateri su uvidjeli kako nešto nije u redu te su zoomirali avion, a ubrzo su obavijestili i spasilačku službu koje je poslala brod kako bi se pomoglo unesrećenima.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov, Sergej Nariškin pronađen izrešetan Šef ruske obavještajne službe o ubijenom ruskom pilotu: "Bio je moralni leš"

>> VIDEO: Snimka izvlačenja zrakoplova iz rijeke Hudson

>> Spustio avion u rijeku kao da je to nešto obično

>> VIDEO: Pilot spustio avion u Hudson i spasio 148 putnika

Sudeći prema snimci, čini se kako se cijeli događaj zbio vrlo brzo, u svega nekoliko minuta, a pilot Chesley 'Sully' Sullengberger trebao je u tom trenutku upotrijebiti cijelo svoje 40-godišnje iskustvo.

Može se vidjeti kako 10 godina stari zrakoplov skreće ulijevo prema rijeci, nadlijeće most George Washington, nakon čega pilot aterira na rijeku Hudson uz nevjerojatan vodeni pljusak. Sullengberger je jedan od najtraženijih ljudi u SAD-u. 57-godišnjak ne želi pred kamere, čime je pokazao da se osim s pribranošću i iskustvom može pohvaliti i sa skromnošću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene