Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisilno slijetanje

VIDEO: Snimka izvlačenja zrakoplova iz rijeke Hudson

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe kasno sinoć izvlačile su zrakoplov koji je sletio u rijeku Hudson prije tri dana. Slijetanjem u rijeku pilot je pokušao izbjeći katostrofalan epilog avionske nesreće pri kojoj su zbog jata ptica američkom zrakoplovu otkazali motori.

Tijekom izvlačenja pred okupljenima su se izmjenjivali prizori, a u jednom se trenutku veći dio gornje polovice zrakoplova pojavilo kao da je spreman za uzlijetanje, prenijeli su AP i Reuters. Olupina je izvađena van, a ono što se za sada sigurno zna jest da je desni motor potpuno uništen. Nakon cijelog dana borbe s ledenom vode rijeke Hudson, zrakoplov je uspješno izvađen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čekaju se podaci iz crnih kutija Air Franceov let 447: Francuzi izvukli prvo tijelo s dna Atlantika Slika nije dostupna Blizu rješenje misterija? Pronađena druga crna kutija iz zrakoplova Air Francea

>> VIDEO: Slijetanje Airbusa 320 u rijeku Hudson 

>> Spustio avion u rijeku kao da je to nešto obično

Ekipa spasioca pronašla je crnu kutiju koja je bila ispunjena vodom te su je donijeli u Washington gdje će je i proučiti.Započete u subotu, operacije za izvlačenje letjelice iz vode nekoliko su puta bile odgođene jer su ekipe za spašavanje imale problema s oslobađanjem trupa iz nemirne i djelomično zaleđene vode rijeke, priopćile su vlasti. Pregled zrakoplova na suhom ključan je za otkrivanje uzroka nesreće. Istražitelji će moći doći i do crnih kutija koje, smještene u repu, dosad nisu bile pristupačne. 

Prema izjavi pilota Chesleyja Sullenbergera kontrolnom tornju, do nesreće je došlo zbog sudara letjelice s jatom divljih gusaka neposredno nakon polijetanja iz zračne luke La Guardia. Kapetan je ispričao kako je u nekoliko minuta morao odlučiti hoće li ugasiti motor , kaže da je avion bio prespor, prenisko i u blizini mnogih zgrada i nije imao mnogo izbora nego ga spustiti u rijeku. Tim je postupkom spasio sve putnike i članove posade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene