Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo objavilo video

VIDEO Šojgu prvi put u javnosti nakon pobune vagnerovaca, pogledajte gdje se iznenada pojavio

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je ruske vojnike u Ukrajini, što je njegov prvi javni nastup nakon pobune plaćeničke skupine Wagner kojom ga se željelo smijeniti.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu posjetio je ruske vojnike u Ukrajini, što je njegov prvi javni nastup nakon pobune plaćeničke organizacije Wagner, čiji je čelnik Jevgenij Prigožin zahtijevao njegovu smjenu.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je video snimljen tijekom posjeta na kojem se vidi da se ministar vozio u helikopteru, nakon čega je održan sastanak s vojnim dužnosnicima.

Pročitajte i ovo Suleman i Shahzada Dawood Obiteljska tragedija Potresna ispovijest žene koja je u Titanu izgubila dijete i muža: ''Za sve je kriva Rubikova kocka''

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford uplovio u Split privlači poglede FOTO Najveći nosač zrakoplova na svijetu pred Splitom, pogledajte snimke grdosije

Podsjetimo, Wagner je kasno u petak započeo "marš pravde" kojim se, između ostalog, željelo smijeniti Šojgua. Vagnerovci su tijekom pobune osvojili Rostov, grad na jugu Rusije, te su se nakon toga zaputili prema Moskvi.

Pobuna je okončana u subotu nakon što je Prigožin svojim vojnicima naredio povlačenje. Iz Kremlja je objavljeno da je postignut dogovor prema kojem čelnik Wagnera neće biti kažnjen, ali će biti prisiljen preseliti se u Bjelorusiju.

Ova je pobuna bila najveći izazov Vladimira Putina u 20 godina njegove vladavine Ruskom Federacijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene