Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog obilnih kiša

Raste vodostaj Save u Srbiji i rijeka u njezinu slivu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uslijed obilnih padalina proteklih dana u Crnoj Gori i Srbiji, porastao je vodostaj rijeka u slivu rijeke Save i njezina je razina u stalnom porastu.

Trenutačno je najugroženija zapadnosrbijanska općina Ljubovija i objekti na obali rijeke Drine, objavilo je srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Vodostaj Save u Zagrebu Borba s visokim vodostajem Stiže vrhunac vodenog vala na Savi: Tomašević pozvao građane na oprez Slika nije dostupna OBILNE KIŠE VELIKA FOTOGALERIJA Sava se u Zagrebu izlila iz korita, raste vodostaj Kupe u Karlovcu, neke ceste zatvorene

>> Poplave u Crnoj Gori, stanovnici evakuirani

Ugroženi su i Prijepolje, Užice, Šabac, Loznica, Bogatić i Koceljeva, a stanovništvo ugroženog područja obaviješteno je o opasnosti od poplava i proglašene su redovite obrane od poplava u svim ugroženim područjima, navodi se u priopćenju. Dodaje se da je sektor za izvanredne situacije srbijanskog MUP-a u Prijepolje uputio specijalistički tim za spašavanje i rad na vodi, kao i da je upozorenje upućeno hidroelektranama i općinama duž toka rijeke Drine.

Nebranjeni dijelovi

Prema posljednjim informacijama, do izlijevanja rijeka došlo je samo u priobalnim nebranjenim dijelovima zbog čega je poplavljeno poljoprivredno zemljište i to za sada ne ugrožava naselja, stoji u priopćenju.

Srbijanska državna televizija RTS na svojem internetskom portalu navodi kako je dotok rijeke Drine na Perućcu kod Bajine Bašte 10 puta veći od uobičajenog, zbog čega su ugrožena naselja u priobalju, nizvodno od Bajine Bašte. Hidroelektrana 'Bajina Bašta' je, kako se navodi, sigurna, ali se u akumulacijskom jezeru više ne može zadržati ni litra vode, zbog čega se propušta sva voda koja stiže.

Rijeka Drina razdvaja Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a Perućac je naselje na desnoj obali rijeke Drine i udaljeno od zapadnosrbijanskog mjesta Bajine Bašte 13 km. Najpoznatije je po hidroelektrani, odnosno po jezeru koje je napravljeno za hidroelektranu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene