Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo se pogubila

VIDEO Najstarija senatorica zbunila se prilikom glasanja o raspodjeli 823 milijarde dolara: "Samo reci da!"

Dianne Feinstein
Dianne Feinstein Foto: Jim Watson
Senatorica Dianne Feinstein morala je biti ispravljena i podsjećena tijekom rasprave Senatskog odbora za raspodjelu sredstava u četvrtak.

Kalifornijskoj senatorici Dianne Feinstein (90) u četvrtak na raspravi Senatskog odbora za raspodjelu sredstava više je puta rečeno da glasa. Ona je najstarija članica američkog Senata.

Tijekom rasprave Feinstein je trebala dati svoj glas o prijedlogu zakona o izdvajanjima za obranu, a od nje se zahtijevalo da kaže "da" ili "ne" kada se prozove njezino ime. Kad nije odgovorila, demokratska senatorica Patty Murray pokušala ju je potaknuti. "Reci da", rekla je, ponovivši starijoj kolegici tri puta.

Feinstein je tada počela čitati iz pripremljenih primjedbi, a prekinuo ju je pomoćnik šapćući joj na uho. "Da", rekla je Murray još jednom. "Samo reci da." "U redu, samo…", odgovorila je Feinstein, ali Murray joj opet ponavlja da samo kaže potvrdni odgovor. Zatim je Feinstein sjela natrag u svoj stolac i glasno i jasno izjavila: "Da."

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija na odmoru Umro na ljetovanju u Hrvatskoj: Liječnik (41) požalio se na prehladu, 12 sati kasnije bio je mrtav

Glasnogovornik je kasnije rekao: "Pokušavajući dovršiti sve račune o izdvajanjima prije stanke, rasprava odbora jutros je bila malo kaotična, neprestano se prebacujući naprijed-natrag između izjava, glasanja i rasprave i redoslijeda zakona."

"Senatorica je bila zabrinuta, nije provela raspravu koja je upravo završila i raspisano je glasanje", rekao je glasnogovornik. "Počela je davati izjavu, obaviještena je da se radi o glasanju i onda je dala svoj glas."

Pročitajte i ovo Ilustracija odlučili likvidirati tvrtku Bankrotirao vlasnik trgovačkog lanca koji Hrvati obožavaju: Otkriveno što bi trebalo biti s poslovanjem

Feinstein se više puta posljednjih godina suočavala s pitanjima o svom zdravstvenom stanju. Članovi njezine stranke pozvali su je da podnese ostavku na mjesto u Senatu nakon duljeg izbivanja ranije ove godine. U lipnju se vratila u Washington, ali ponekad se činila zbunjenom od svog povratka. Feinstein je ranije ove godine objavila da se neće kandidirati za ponovni izbor 2024., prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Tornado u Ptuju snimili lovci na oluje VIDEO Tornado protutnjao susjedstvom: Stabla su se savijala pod kutom od 45 stupnjeva

Sposobnosti nekih od najstarijih članova Senata bile su u središtu pozornosti u Washingtonu ovog tjedna, nakon trenutka u srijedu poslijepodne kada se činilo da se vođa manjine u Senatu Mitch McConnell ukipio usred konferencije za novinare i bio ispraćen od novinara. McConnell, koji ima 81 godinu i četvrti je najstariji član komore, vratio se nekoliko minuta kasnije i rekao da je dobro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene