Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satelitska snimka

VIDEO i FOTO Ruski odgovor Zapadu: Dokaz da su MH17 srušili Ukrajinci?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska televizija objavila je nove satelitske snimke, na kojima je navodno, trenutak u kojem MiG 29, a ne raketni sustav BUK, ispaljuje raketu zrak-zrak na malezijski Boeing na letu MH17. Autentičnost snimki nije potvrđena od neovisnih medija.

Ruski stručnjaci tvrde da je malezijski zrakoplov na letu MH17 u srpnju srušio ukrajinski lovac MiG 29, a ne raketni sustav BUK, a kao dokaz su objavljene nove satelitske fotografije, koje prikazuju navodno malezijski Boeing i borbeni zrakoplov tipa MiG 29 kako ispaljuje raketu.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

Ruska 1TV tvrdi da su fotografije napravili britanski ili američki sateliti. Televizija nije otkrila otkud su dobili te fotografije, odnosno tko ih je njima proslijedio.

Putin žestoko optužio Ukrajinu: 'Neprestano pucaju po tom području'

Zapadni mediji i vlasti ustraju u tvrdnjama da je MH17 srušio raketni sustav BUK te da su njime upravljali proruski separatisti, nakon što je on navodno u Ukrajinu ilegalno prebačen preko granice te potom vraćen nazad u Rusiju. Zapad za to nije dao isto tako niti jedan nepobitan ili konkretan dokaz, osim nekoliko fotografija navedenog raketnog sustava u tranzitu. Ukrajinske snage isto tako raspolažu s raketnim sustavom BUK.

Rusija optužuje Zapad i Ukrajinu za zataškavanje, kako oni kažu, činjenice da je borbeni zrakoplov bio u blizini malezijskog zrakoplova neposredno prije rušenja. Fotografija koju možete vidjeti i koja je detaljno prikazana i u priloženom videu, za Kremlj je konačan dokaz što se doista dogodilo.

Slučajno ili ne, objava fotografije dogodila se uoči summita G20 u Brisbaneu i najavljenog suprotstavljanja zapadnih čelnika ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu oko Ukrajine i rušenja MH17.

1TV je objavio i pismo navodnog stručnjaka koji se zove George Bilt, a koji je predstavljen kao diplomirani MIT-jevac i stručnjak za zrakoplovstvo. Njegov identitet isto tako nije neovisno potvrđen, a on u svojem pismu tvrdi da je riječ o klasičnom napadu borbenog lovca, prenosi Express.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene