Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova snimka

VIDEO: Aktivisti praćkama protiv izraelskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska humanitarna organizacija pod čijom je nadležnošću krenuo brod s pomoći koji je izraelska vojska napala, objavila je svoju snimku koja prikazuje što se događalo na brodu.

Upad izraelske vojske prošlog ponedjeljka na brod koji je prevozio humanitarnu pomoć rezultirao je sukobom u kojem je poginulo devetero ljudi, a nekoliko ih je ozlijeđeno. Na objavljenoj snimci vidi se kako se aktivisti od izraelskih vojnika brane praćkama i štapovima. Vidi se i kako prijatelji odnose nekoliko ozlijeđenih aktivista i pružaju im prvu pomoć. 

Pročitajte i ovo Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno" Demonstracije Podržali ih predsjednikovi sinovi Deseci tisuća ljudi prosvjedovali u Turskoj: "Smrt Izraelu, van iz Palestine"

>> Izraelska vojska prijeti da će se ukrcati na irski brod

>> SAD ne osuđuje izraelski napad na palestinski brod

Propalestinski aktivist Ken O'Keefe stigao je u Istanbul nakon što su ga deportirali iz Izraela. Pred novinarima se pojavio s vidljivim ozljedama na licu, a kazao je kako su ga pretukli izraelski vojnici. 'Naravno da se ovo ne može usporediti s batinama koje su dobili drugi. Palestince tuku svaki dan', kaže O'Keefe.

U priloženim videima možete pogledati izjavu za medije koju je dao O'Keefe, te snimku aktivista koji praćkama gađaju izraelske vojnike.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene