Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje osam poginulih

VIDEO Blatni odron zatrpao najmanje 30 kuća, traga se za preživjelima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje osam osoba je poginulo, a 18 se vode kao nestali nakon velikog odrona koji je odnio nekoliko kuća u okrugu Snohomish u američkoj državi Washington.

Više ljudi je ozlijeđeno, među kojima je nekoliko u kritičnom stanju, prenosi agencija Reuters. Blato, drveće i kamenje se odronilo i uništilo najmanje 30 kuća u subotu ujutro po lokalnom vremenu, a potraga za preživjelima nastavljena je kada su spasitelji čuli pozive u pomoć ispod ostataka kuća, blata i drveća.

Pročitajte i ovo Ana i Brian Walshe Agonija se nastavlja Padaju li ključni dokazi u slučaju ubojstva Ane Walshe u vodu? Sve ide na ruku njezinu suprugu, osumnjičenom Brianu Slika nije dostupna Klizanje tla SNIMKE IZ ZRAKA Odronio se komad obale, kuće na rubu litice

FOTOGRAFIJA DOKAZ SNAGE PRIRODE Sve se dogodilo u par minuta...

Okružni šerif Snohomisha Travis Hots rekao je na konferenciji za novinare da spasitelji ne odustaju od potrage za preživjelima. Zasad se 18 osoba vode kao nestali.

Odron je širine 1,6 kilometara, a vlasti vjeruju da su klizište izazvale podzemne vode koje su se nakupile poslije nedavnih jakih kiša. Klizište je potpuno blokiralo put kod grada Oso nedaleko od Seattlea i dio gdje se dijeli rijeka Stillaguamish, pa se očekuju poplave u toj regiji zbog čega su mnogi stanovnici evakuirani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene