Obavijesti Video Pretražite Navigacija
50 milijuna rola

Uvozom protiv nestašice toaletnog papira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuela se suočila s nestašicom toaletnog papira pa je vlada najavila interventni uvoz 50 milijuna rola papira, optužujući istodobno oporbu i medije za stvaranje umjetnih nestašica s ciljem destabiliziranja zemlje.

"Iznimna potražnja" za toalet papirom prema ministru trgovine Alejandru Flemingu rezultat je "medijske kampanje koja je stvorena kako bi se uvela pomutnja u zemlju", piše britanski list The Guardian. No to je objašnjenje mala utjeha potrošačima koji su u srijedu panično tražili toalet papir po prodavaonicama.

"Imam 71 godinu i ovo je prvi puta da vidim nešto takvo", kazao je Manuel Fagundes, 71-ogodišnji stanovnik Caracasa koji je uzaludno obilazio dućane u potrazi za tim proizvodom.

"Već dva tjedna ga tražim i sad ovdje stojim u redu", kaže Cristina Ramos intervjuirana pred dućanom koji je navodno dobio pošiljku te potrepštine.

>> Venezuela: U pobuni u zatvoru 61 mrtav, 120 ranjenih

"Revolucija će osigurati za zemlju 50 milijuna rola toalet papira", kazao je Fleming u utorak. "Preplavit ćemo tržište tako da se naši ljudi mogu smiriti".

Po njemu se u zemlji prosječno mjesečno troši 125 milijuna rola toalet papira no sadašnja potražnja pokazuje da je potrebno dodatnih 40 milijuna rola mjesečno.

Inozemni ekonomski stručnjaci kažu kako su nestašice proizvoda u Venezueli rezultat državno kontroliranih cijena koje su ispod tržišnih vrijednosti tih proizvoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija situacija je ozbiljna U popularnoj destinaciji koju vole i Hrvati nestalo alkohola, cijene narasle 100 posto: Turisti su ljuti, ministar podnio ostavku Slika nije dostupna Teška nestašica Kutija kondoma za 5.100 kuna?! U ovoj zemlji je i to moguće!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene