Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj zatražila ispriku

'TERORISTIČKA KUĆA' Policija ispitala dječaka zbog pogrešno napisane riječi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak je namjeravao napisati da živi u kući u nizu, na engleskom je to "terraced house", a zabunom je napisao da živi u terorističkoj kući - "terrorist house".

Desetogodišnjeg muslimanskog dječaka britanska policija je privela na ispitivanje u sjevernoj Engleskoj nakon što je pogrešno napisao na satu engleskog jezika da živi u "terorističkoj kući", izvijestio je u srijedu BBC.

Pročitajte i ovo Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se" Abdul Shakoor Ezedi - 1 Potraga još traje Napadač koji je majku i djecu polio kemikalijom snimljen u dućanu: Ima ozljede, već je osuđen za seksualno zlostavljanje

Dječak je namjeravo napisati da živi u kući u nizu, na engleskom je to "terraced house", a zabunom je napisao da živi u terorističkoj kući - "terrorist house". Njegovi učitelji nisu shvatili da se radi o pogrešci i prijavili su ga policiji u skladu s novim protuterorističkim pravilima, za koja kritičari kažu da su usredotočena na muslimanske zajednice.

Policija je ispitala dječaka i pregledala računalo u njegovom domu. Obitelj je zatražila ispriku policije i škole, navodi BBC.

"Nisu smjeli podvrći dijete nečemu takvome", rekao je dječakov rođak. BBC nije naveo imena u svom izvješću kako bi zaštitio identitet djeteta.

"On se sada boji pisati i koristiti svoju maštu", rekao je rođak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene