Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga još traje

Napadač koji je majku i djecu polio kemikalijom snimljen u dućanu: Ima ozljede, već je osuđen za seksualno zlostavljanje

Abdul Shakoor Ezedi - 1
Abdul Shakoor Ezedi - 1 Foto: Londonska metropolitanska policija
Engleska policija objavila je detalje o muškarcu koji je osumnjičen za napad lužinom u Londonu.

Muškarac kojeg se sumnjiči za napad lužinom na devetero ljudi u Londonu je 2018. godine osuđen za seksualno zlostavljanje, a 2021.ili 2022. dobio je azil. Radi se o 35-godišnjem Abdulu Shakooru Ezediju, koji je posljednji put viđen u dućanu u srijedu navečer.

Londonska policija objavila je njegovu sliku na kojoj se vidi da na desnoj strani lica ima ozbiljne ozljede. Snimila ga je nadzorna kamera dućana koji se nalazi 8,7 kilometara od mjesta na kojemu je u srijedu navečer počinio napad.

Abdul Shakoor Ezedi - 1 Abdul Shakoor Ezedi - 2 Foto: Londonska metropolitanska policija

Majka (31) i trogodišnja kći u napadu su zadobile ozljede "koje će im promijeniti život" i još su uvijek u bolnici. Osumnjičenik je s mjesta napada pokušao pobjeći automobilom, ali se zabio u parkirano vozilo te zatim pobjegao pješice. Objavljen je i video napada koji su snimile nadzorne kamere.

BBC piše da je Ezedi u Ujedinjeno Kraljevstvo 2016. godine iz Afganistana stigao kamionom. Njegov zahtjev za azil dvaput je odbijen, ali je treći put prihvaćen jer je tvrdio da se preobratio na kršćanstvo, zbog čega bi povratak u Afganistan predstavljao rizik.

Pročitajte i ovo Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu"

Iz britanskog Ministarstva unutarnjih poslova ovaj slučaj istaknuli su kao primjer lošeg funkcioniranja sustava azila u kojem se ljudima pruža utočište unatoč pravomoćnim presudama. Prema trenutačnim pravilima, osobe koje su osuđene na više od godinu dana zatvora ne mogu dobiti azil.

Policajac Gabriel Cameron na konferenciji za medije rekao je da nema pojma što je Ezedija moglo motivirati za napad, ali da je siguran da će biti uhvaćen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene