Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost po okoliš?

Urušila se autocesta u Philadelphiji: Zapalila se cisterna, zaustavljen promet

Urušila se autocesta u Philadelphiji - 1
Urušila se autocesta u Philadelphiji - 1 Foto: AMBER FOX / AFP
Dio važne američke autoceste urušio se u Philadelphiji nakon što se ispod njega zapalilo vozilo, rekli su gradski dužnosnici u nedjelju.

Gradski dužnosnici su u priopćenju rekli da preliminarna izvješća upućuju na to da se zapalila cisterna. Nije bilo ozlijeđenih.

Dim se podigao nad urušeni dio dionice I-95, glavne ceste u pravcu sjever-jug na istočnoj obali zemlje. Videosnimka prikazuje vozila hitnih službi i radnike okupljene oko velikog urušenog dijela ceste.

Promet je zaustavljen u oba smjera ceste s osam traka zbog zabrinutosti glede sigurnosti.

Američki ministar transporta Pete Buttigieg je rekao da će zatvaranje dionice I-95 imati "značajne učinke" na regiju i grad Philadelphiju.

Dionicu tijekom radnih dana koriste vozila na putu prema Bostonu, Baltimoreu i Washingtonu.

Vatrogasci su gasili veliki požar koji je dolazio iz vozila, rekao je šef filadelfijskih vatrogasaca Derek Bowmer novinarima.

Šef gradskog ureda za katastrofe Dominick Mireles je rekao da su dužnosnici zabrinuti zbog mogućeg učinka nesreće na okoliš zbog blizini rijeke Delaware.

Pročitajte i ovo Ilustracija geološka katastrofa Otvorile se ogromne pukotine dublje od kilometra: Hitna evakuacija tisuća ljudi

Pročitajte i ovo Urušavanje zgrade u Zagrebu Nema ozlijeđenih VIDEO Oblak prašine: Pogledajte snimku netom nakon urušavanja dijela zgrade u Zagrebu

"Danas će biti dug dan", rekao je, dodavši da će postupak obnove vjerojatno potrajati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene