Obavijesti Video Pretražite Navigacija
užas u Slovačkoj

Sofiju, Katu i Luciju pregazio je otac njihove kolegice iz škole: Strašna prometna nesreća šokirala je zemlju

Prometna nesreća u Slovačkoj
Prometna nesreća u Slovačkoj Foto: Polícia SR - Prešovský kraj/Facebook
Prometna nesreća u Slovačkoj odnijela je tri mlada života - poginule su tri maturantice.

Stravična prometna nesreća dogodila se u Slovačkoj. Vozač autobusa nedaleko od kampusa na istoku zemlje pregazio je deset mladih osoba. Tri maturantice Lucija (17), Sofija (18) i Katarina (17) od posljedica udara su preminule, a vozač autobusa koji je skrivio nesreću ujedno je otac njihove kolegice iz škole.

Djevojke su se zaputile na kršćanski susret u Spišské Podhradie kada ih je vozač nehotično udario. Naime, vozač je bio za volanom autobusa starog 20 godina i nije imao iskustva s automatskim mjenjačem, prenosi cas.sk.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge

Prema policijskoj rekonstrukciji događaja, muškarac je sjedio za upaljenim autobusom, čekao da djevojke izađu iz njega i sigurno prijeđu cestu. U jednom trenutku noga mu je skliznula s kočnice dok je uređaj bio u položaju za vožnju.

Autobus je zbog toga krenuo i pogazio ukupno desetero mladih, a tri tinejdžerice zadobile su najteže ozljede, kojima su naposljetku podlegle. Poznanik djevojaka i ujedno vozač autobusa nakon incidenta se od šoka srušio. Nad vozačem je proveden i alkotest, na koji je bio negativan.

Papa Franjo u pismu je izrazio žaljenje zbog smrti djevojaka. Tinejdžerice su jučer pokopane, cijeli grad došao se oprostiti od njih, a u Staroj Lubovni zatvorili su prometnice zbog sprovoda, prenosi Noviny.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović CIPEK I PUHOVSKI ZA DNEVNIK.HR Politički analitičari o mogućoj novoj bombi s Pantovčaka: "Možda razlog leži i u ovome"

Vozač se trenutačno nalazi u vrlo lošem psihičkom stanju, a policija ga je zadržala u istražnom zatvoru 24 sata.

"Ova velika nesreća izuzetno me je pogodila. Mislim na roditelje i obitelj. Ne mogu ni zamisliti njihovu bol i tugu", rekao je biskup Spišskih Podhradija kojemu su se, na kršćanski susret, uputili mladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene