Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džihadisti preuzeli odgovornost

U napadu kod američkog konzulata u Erbilu poginulo 3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji autobombe poginule su tri osobe u petak ispred američkog konzulata u Erbilu, glavnom gradu iračkog Kurdistana koji je u savezu s Washingtonom u ratu protiv Islamske države koja je preuzela odgovornost za napad.

Među stradalima nitko nije iz diplomatske misije, rekli su kurdski dužnosnici i američki State Department. U eksploziji je ranjeno 14 osoba blizu konzulata u Ankawi, većinski kršćanskoj četvrti, prema kurdskim izvorima.

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Dmitrij Medvedev "Ubijte ih sve!" Putinov trbuhozborac najavio brutalnu osvetu za pokolj: "Moraju biti ubijeni, ali mnogo je važnije od toga..."

Nitko od djelatnika konzulata nije ozlijeđen, rekao je glasnogovornik State Departmenta. Mjesna televizija je prikazala snimku zapaljenog automobila blizu ulaza u konzulat.

Islamska država je preuzela odgovornost za ovaj i još dva napada u Bagdadu u kojima je u petak poginulo 27 ljudi.

"Borci Islamske države detonirali su dvije autobombe u srcu iračkog glavnog grada i treću u Erbilu", rekla je skupina preko svoje novinske agencije.

Autonomna regija Kurdistan je uglavnom pošteđena napada autobombama koji gotovo svakodnevno pogađaju ostatak Iraka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene