Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Potvrda iz ministarstva

U Libiji napadnuti radnici iz BiH, deset ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset državljana Bosne i Hercegovine ozlijeđeno je u napadu na kamp u okolici Bengazija u Libiji, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Zamjenik ministra za konzularne poslove Zoran Perković izjavio je u Sarajevu kako su kamp u kojemu su smješteni radnici iz BiH u ponedjeljak navečer napali pljačkaši ozlijedivši pritom deset osoba. Informacija je potvrđena iz veleposlanstva BiH u Tripoliju.

'Nitko od njih nije teško ozlijeđen', kazao je Perković pojašnjavajući kako je radnike iz BiH angažirala jedna tvrtka koja je u malezijskom vlasništvu. U Libiji trenutačno boravi oko tisuću i pol građana BiH angažiranih na različitim poslovima, od građevinskih radnika do liječnika u libijskim bolnicama.

>> Hrvati pobjegli iz pakla Libije

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Perković je kazao kako se poduzima cijeli niz mjera ne bi li se osigurala evakuacija bosanskohercegovačkih državljana, no cijeli proces je postao iznimno složen jer je zračni prostor iznad Libije zatvoren za civilni promet. 'Trenutačno pokušavamo dobiti dopuštenje za slijetanje zrakoplova u Tripoli kako bismo evakuirali makar dio naših državljana', kazao je Perković.

Vlasti BiH također su u kontakstu s turskom vladom koja pokušava dobiti dopuštenje za pristajanje jednog broda u luci u Bengaziju. Ukoliko bi se u tome uspjelo, morskim bi putem iz Libije na taj način moglo biti evakuirano 150 građana BiH.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene