Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijen bivši osobni tajnik najtraženijeg zločinca ikada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubijeni Nasir al-Wuhayshi bio je glavni vođa Al-Kaide na Arapskom poluotoku.

Glavni vođa Al-Kaide na Arapskom poluotoku Nasir al-Wuhayshi ubijen je još u petak u napadu bespilotnom letjelicom izvedenom u Jemenu, objavila je u ponedjeljak američka televizijska postaja CNN pozivajući se na izjave dvojice dužnosnika iz snaga jemenske nacionalne sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom" hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje''

Čovjek, koji je smaknuo najtraženijeg zločinca ikada, otkriva identitet!

Američke vlasi još nisu potvrdile smrt drugog čovjeka al Qaede na globalnoj razini, ali poruke razmijenjene među operativcima ove terorističke organizacije upućuju na zaključak da je al-Wuhayshi ubijen.

AMERIKA ZADOVOLJNA 'Ubijen je!'

"Ako je to istina, onda se radi o značajnom udarcu. Vodstvo je važno", izjavio je za CNN nezavisni senator iz savezne države Maine Angus King.

Al-Wuhayashi je rodom iz Jemena, gdje je pobjegao iz zatvora 2006. godine, a 2009. preuzeo vodstvo nad Al-Kaidinim snagama na Arapskom poluotoku. Prije toga radio je kao osobni tajnik Osame bin Ladena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene