Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijena teroristička ćelija

IMALI SU FOTOGRAFIJE META Uhićeni militanti Islamske države koji su planirali napade na Rim i London

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je u utorak dvije osobe za koje se sumnja da pripadaju ćeliji militanata koji su planirali napade na Rim i London.

'Planirali su nasilne terorističke napade u Italiji i inozemstvu', doznaje se od izvora u talijanskoj policiji. Izdan je nalog za uhićenjem pet osoba - četiri iz Afganistana i jedne iz Pakistana koje su još u bijegu. Sve žive u okolici Barija, glavnog grada pokrajine Puglia, no dvije osobe su trenutno u Afganistanu. Sumnjiče se za međunarodno terorističko djelovanje te krijumčarenje ljudi.

Kako je navedeno u nalogu za uhićenje talijanske policije, grupa militanata čiji su članovi uhićeni u Bariju pružala je logističku potporu međunarodnoj skupini koja je povezana s Islamskom državom. Bili su aktivni i u Francuskoj i Belgiji, a planirali su napade na Rim i London.

Policija je u njihovim mobitelima pronašla fotografije potencijalnih meta među kojima su zračne luke, luke, trgovački centri i hoteli. Pronađene su i snimke s molitvi, oružja te osakaćenih američkih vojnika, javlja Reuters.
 

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" Njemačka policija, ilustracija počelo suđenje Desničari htjeli nasilno svrgnuti vlast u Njemačkoj: Pucali na policiju i željeli vratiti državu u stare granice

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene