Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doputovale iz kritičnih zemalja

U BiH 3 osobe pod nadzorom zbog ebole!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za tri osobe u BiH sumnja se da su zaražene virusom ebole i pod zdravstvenim su nadzorom, izvijestila je u srijedu Federalna televizija (FTV).

Po podacima Ministarstva civilnih poslova BiH i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske sumnja se da su tri osobe koje su doputovale u BiH zaražene virusom ebole.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Stigla gripa - 1 Uranila ove godine Zbog nje su već sada pune ambulante, a liječnici upozoravaju: "Nemojte je podcijeniti"

Prema istome izvoru, dodaje FTV, te su osobe pod zdravstvenim nadzorom, jer dolaze iz zemalja koje su pogođene ovim virusom.

FTV dodaje da je prije nekoliko dana održan sastanak predstavnika zračne luke Sarajevo, Granične policije BiH i Federalne sanitarne granične inspekcije na kojem je usuglašeno da se izradi Opći vodič za prevenciju virusa ebole.

Obama odgodio put i sazvao hitan sastanak zbog smrtonosnog virusa!

Mikrobiologinja Mirsada Hukić, članica Europske mreže za kontrolu virusnih uvezenih bolesti izjavila je za medije u BiH da u toj zemlji nema posebnih zdravstvenih ustanova za smještaj i liječenje zaraženih osoba, kao niti laboratorija u kojima bi se potvrdilo prisustvo virusa.

"Što se dijagnostike tiče, ona ne može biti kompletno učinjena jer je to i skupo i komplicirano. Ako bi se virus pojavio u BiH, morali bismo hitno izolirati bolesnike, a uzorke koji nam budu sumnjivi transportirali bismo u specijalnim uvjetima u neke druge laboratorije", objasnila je Hukić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene