Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Australiji

Tragedija na vojnoj vježbi: Srušila se letjelica, troje poginulih

Osprey
Osprey Foto: Afp
Tri američka marinca poginula su u padu vojne letjelice Osprey na izolirani otok na sjeveru Australije, priopćila je u nedjelju lokalna policija.

"U letjelici su bile ukupno 23 osobe. Troje je ljudi poginulo, a petero je u teškom stanju prevezeno u bolnicu Royal Darwin", rekao je Michael Murphy, policijski načelnik Sjevernog teritorija, saveznog teritorija Australije.

Australsko ministarstvo obrane priopćilo je da se helikopter srušio tijekom vojne vježbe. Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu u Darwin, glavni grad Sjevernog teritorija.

Hitne službe te australske savezne države izvijestile su o zračnoj nesreći na otoku Melville, oko 60 kilometara sjeverno od australskog kontinenta.

Pročitajte i ovo Nesreće na cestama, ilustracija - 3 Završili u kanalu i rijeci FOTO Još uvijek se traga za vozačem koji je skrivio prometnu nesreću i ostavio putnike: "Imali su više sreće nego pameti"

Helikopter je sudjelovao u zajedničkoj vojnoj vježbi američke i australske vojske Predators Run.

Posljednjih nekoliko godina SAD je pojačao prisutnost na sjeveru Australije. Dvije saveznice nastoje se suprotstaviti sve većem utjecaju Kine u azijsko-pacifičkoj regiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na državnoj cesti Policija objavila detalje strašne nesreće kod Slunja, poginuo je maloljetni motociklist

Australske obrambene snage (ADF) priopćile su da u Ospreyju nije bilo australskog osoblja.

V-22 Osprey višenamjenska je vojna letjelica projektirana za obavljanje misija kao dugodoletni helikopter i turboprop zrakoplov s velikom putnom brzinom.

Klasificirala se kao letjelica koja može uzletjeti okomito kao helikopter, ali u vodoravnom letu ponaša se kao avion.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene