Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završili u kanalu i rijeci

FOTO Još uvijek se traga za vozačem koji je skrivio prometnu nesreću i ostavio putnike: "Imali su više sreće nego pameti"

Aktualno Galerija Nesreće na cestama, ilustracija - 3 Nesreće na cestama, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća kod Požege - 5 Prometna nesreća kod Požege - 5 Foto: Požega.eu Prometna nesreća kod Požege - 4 Prometna nesreća kod Požege - 4 Foto: Požega.eu Prometna nesreća kod Požege - 3 Prometna nesreća kod Požege - 3 Foto: Požega.eu +9 Prometna nesreća kod Požege - 2 Galerija 1/14 >>
Nevjerojatna nesreća u Požeštini. Dva su vozila završila u kanalu i rijeci, a vozač koji je nesreću izazvao - pobjegao je s mjesta.

Policija i HGSS i dalje tragaju za počiniteljem prometne nesreće koja se dogodila između mjesta Požega i Mihaljevci. Pregledava se svaki kutak.

"Ovog trenutka se pregledava korito potoka, u suhim odijelima u opremi za pretragu u vodama i u tijeku je potraga iz zraka. Teren se pregledava brzim sustavom pretrage, mjesta koja su najvjerojatnija da bi osoba tamo mogla biti", objasnio je pročelnik HGSS stanice Požega Zvonimir Miler.

Nepoznati vozač zbog neprilagođene brzine prešao je u suprotnu prometnu traku te udario u drugo vozilo kojim je upravljao 70-godišnjak, potom je udario u metalni stup s prometnim znakom i sletio u korito rijeke Veličanke.

Pročitajte i ovo Oduzeta velika količina metafetamina - 4 Skuplji od kokaina Izaziva jaku ovisnost, od njega ispadaju zubi, a to nije i najgore: "Ako osoba to uzima 4, 5 dana zaredom..."

Pobjegao je s mjesta nesreće, a 30-godišnjeg suvozača ostavio u automobilu. U pomoć su priskočili slučajni prolaznici, a potom su stigli hitna pomoć i vatrogasci. 

Nesreće na cestama, ilustracija - 3 Prometna nesreća kod Požege - 3 (Foto: Požega.eu)

"Jedan čovjek je imao sjekiru kojom je posjekao vegetaciju da se može doći do tih osoba i da ih hitna počne iznašati. S obzirom u kakvom su položaja zatečena vozila, imali su više sreće nego pameti.

Ta je osoba, recimo, mogla kobno završiti, ta koja je teže ozlijeđena, da je auto bilo na krovu i da joj je glava bila u vodi ne bi prežjela", opisao je Hrvoje Tomić iz JVP Požega.

Ozlijeđene osobe su hrvatski državljani te su prevezeni u opću bolnicu u Sisak. 70-godišnjak koji je sletio u putni kanal, pušten je kući. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Preminule dvije osobe FOTO Muškarac u domu aktivirao ručnu bombu? "Ušli smo u kuću i zatekli stravičan prizor"

"Učinjenom medicinskom obradom ustavljene su lake tjelesne ozljede u jedne osobe, u druge osobe su ustanovljene teške tjelesne ozljede te je ista osoba zadržana na bolničkom liječenju. Trenutno su obje osobe izvan životne opasnosti", rekao je pročelnik OHBP Požega Matko Šperanda.

Ne zna se u kakvom je stanju vozač, ali slijedi mu kaznena prijava.

"Zbog počinjenih kaznenih djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanje pomoći i za njim tragaju policijski službenici", objasnila je Nikolina Janković iz PU požeško-slavonske.

Kazne su za to - do 5, odnosno do 3 godine zatvora.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene