Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznijeli završnu riječ

Tužitelji traže da se Breivika proglasi neuračunljivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški tužitelji u završnoj riječi tražili su da se Anders Breivik proglasi neuračunljivim i da kaznu služi u psihijatrijskoj ustanovi.

Iako ne možemo biti potpuno sigurni da je Breivik neuračunljiv, postoji dovoljno velika sumnja u njegovu uračunljivost i tužiteljstvo preporučuje da on bude upućen na psihijatrijsko liječenje, rekao je tužitelj Svein Holden.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Slika nije dostupna 'Samo sam branio svoju zemlju' Anders Breivik: 'Učinio bih to ponovno'

Naime, ukoliko Breiviku budu presudili kao uračunljivoj osobi najviše može dobiti 21 godinu zatvora što je maksimalna zatvorska kazna u Norveškoj.

>> Pogledajte kako se Breivik zlokobno smješkao tijekom postavljanja dijagnoze

No, ukoliko ga proglase ludim i tako ga osude, cijeli će život provesti u psihijatrijskoj ustanovi.

Podsjetimo, Breivik je 22. srpnja prošle godine ubio 77 osoba na otoku Utoya i postavljanjem bobme u središtu Osla. Tijekom suđenja se pravdao kako je to morao učiniti da zaustavi 'islamizaciju' Norveške.Tužiteljstvo će sa svojom završnom riječi biti gotovo sutra, a presuda se očekuje u srpnju ili kolovozu, piše BBC.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene