Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema paranoidnu shizofreniju

Pogledajte kako se Breivik zlokobno smješkao tijekom postavljanja dijagnoze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški masovni ubojica Anders Behring Breivik boluje od poremećaja u razvoju i neuropsihijatrijskih poremećaja, ali nema paranoidnu shizofreniju.

Rekao je to norveški stručnjak u petak u svjedočenju koje je vidljivo uznemireni optuženik odbacio kao 'uvredljivo'. Breivikovo se mentalno zdravlje ispituje kako bi sud utvrdio je li bio zdrav u vrijeme njegovog bombaškog napada i ubilačkog pohoda. Jedan tim stručnjaka zaključio je da je bio psihotičan, odnosno da je patio od paranoidne shizofrenije, dok je drugi došao do suprotnog zaključka, ostavljajući peteročlanom sudskom vijeću da odluči.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povrijeđena mu ljudska prava Anders Breivik, masovni ubojica, dobio sudski spor protiv Norveške Slika nije dostupna 'Ispunio je sve uvjete' JAVNOST ZGROŽENA Masovni ubojica upao na fakultet, studirat će iz ćelije

>> Breivikov sudac za vrijeme njegova svjedočenja na računalu igrao pasijans!

>> Breiviku traže plaćene prijatelje da ne bude usamljen

'Ovo je teško ... ali osporavam prvo izvješće jer ne nalazim dokaze paranodine shizofrenije', rekao je Ulrik Frederick Malt, profesor sa sveučilišta u Oslu na posljednjem ročištu deset tjedana dugog suđenja Breiviku. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene