Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cjenkao se sa sudom

Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Danas istječe rok Donaldu Trumpu da uplati 454 milijuna dolara u proračun države New York zbog manipuliranja informacija o svom bogatstvu.

Donaldu Trumpu u ponedjeljak istječe rok za polog 454 milijuna dolara temeljem presude za prevaru, a u suprotnom bi New York mogao zaplijeniti neke od njegovih nekretnina.

Trump, vjerojatni kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima u studenome, mora ili uplatiti novac iz svog džepa ili dati drugo jednako vrijedno jamstvo dok traje žalba na prvostupanjsku presudu od 16. veljače kojom je utvrđeno da je bivši predsjednik manipulirao informacijama o svom bogatstvu i veličini svoje tvrtke kako bi varao kreditore i osiguravajuće kuće.

Pročitajte i ovo Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Trump je precijenio svoje nekretnine poput Mar-a-Laga na Floridi i niza poslovnih zgrada i igrališta za golf, prema nepravomoćnoj presudi.

U ponedjeljak je na društvenim mrežama ponovio kako nije kriv te je napao suca koji je presudio toliki iznos.

Njegova kampanja u petak je pozvala na donacije "milijun protrumpovskih patriota", upozorivši da je u opasnosti od zapljene i poznati Trump Tower.

Trump je na društvenim medijima objavio da raspolaže s gotovinom u iznosu od 500 milijuna dolara ali to želi potrošiti na predizbornu kampanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..."

Ovaj slučaj šteti Trumpovom ugledu uspješnog poduzetnika.

On je slavu stekao kao graditelj vrijednih nekretnina, uključujući Trump Tower na Manhattanu.

Sada mu na putu prema povratku u Bijelu kuću stoji niz financijskih briga, pa i to što njegova kampanja prikuplja sredstva sporije od one demokrata Joea Bidena.

Kao prvi bivši američki predsjednik koji je kazneno progonjen, Trump je optužen u još četiri odvojena slučaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro

On te procese naziva politički motiviranima te tvrdi da je nedužan.

Ovo nije jedini proces u kojemu je morao položiti novac - jamčevinu od 91,6 milijuna dolara uplatio je za pokrivanje presude za klevetu spisateljice E. Jean Carroll dok traje žalbeni postupak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene