Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriven uzrok požara

VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Aktualno Galerija Požar u Donjem Miholjcu Požar u Donjem Miholjcu Foto: DNEVNIK.hr Požar kuće u Donjem Miholjcu - 2 Požar kuće u Donjem Miholjcu - 2 Foto: Vlado Kos/Cropix Požar kuće u Donjem Miholjcu - 3 Požar kuće u Donjem Miholjcu - 3 Foto: Vlado Kos/Cropix Požar kuće u Donjem Miholjcu - 4 Požar kuće u Donjem Miholjcu - 4 Foto: Vlado Kos/Cropix +14 Požar kuće u Donjem Miholjcu - 5 Galerija 1/19 >>
Veliki požar u svega 20-ak minuta progutao je obiteljsku kuću u Donjem Miholjcu. Kuća tročlane obitelji izgorjela je u cijelosti, a vatra je zahvatila i susjednu zgradu s devet stanova i trgovinu. Na sreću, svi su stanari evakuirani, nitko nije ozlijeđen.

"Moj prozor gleda na njihovu kuću, vidim šiklja vatra i dim kroz dva prozora gore", ispričala je Nevenka Zubčić reporterki Dnevnika Nove TV Matei Drmić.

"Budila sam i ovu čija je kuća izgorjela. Nije tada gorjela, samo je ona kuhinja gorjela. Njoj sam lupala: 'Diži se susjeda, gori ti kuća.' I tako smo bili svi vani do 4 sata. Sestru sam zvala da dođe po mene, gola, bosa", rekla je Zubčić.

Za obitelj koja je ostala bez doma smještaj je odmah pronađen.

"Ima jedan gradski stan koji smo dobili, tako da ćemo ih tu smjestiti", rekao je Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca.

Operativno dežurstvo Policijske postaje Donji Miholjac noćas je, 15-ak minuta prije tri sata, zaprimilo dojavu o požaru. Izlaskom na mjesto događaja dojava je potvrđena, a utvrđeno je da se požar proširio i na krovište stambenog objekta s devet stanova i trgovinom u prizemlju.

Požar u Donjem Miholjcu Požar kuće u Donjem Miholjcu - 4 Foto: Vlado Kos/Cropix

Svi su stanari evakuirani i nitko nije ozlijeđen, a požar su i tijekom jutra gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Donjeg Miholjca.

Požar u Donjem Miholjcu Požar kuće u Donjem Miholjcu - 15 Foto: Vlado Kos/Cropix

Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić, svi stanari vratili su se u svoje stanove, koji nisu zahvaćeni požarom, nakon što su noć proveli kod rodbine.

Pročitajte i ovo Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Nakon očevida, policija je izvijestila kako je uzrok požara pregrijavanje i zapaljenje PVC kućišta produžnog kabela u kuhinji obiteljske kuće, čiji se plamen proširio na gorive kuhinjske elemente, a potom i na ostatak kuće. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 80.000 eura.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene