Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasili djete iz plamena

Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila
Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Foto: Facebook/Vinko Hrabar
Ante Šilović i Vinko Hrabar dvojica su heroja koja su iz gorućeg automobila spasila trogodišnjeg dječaka. U prometnoj nesreći poginuli su dječakova majka i vozač motocikla.

Stravična prometna nesreća u Kaštel-Sućurcu u subotu je odnijela dva života, a da nije bilo hrabrih građana, tragedija bi bila još i veća. Kada se 29-godišnji motociklist zabio u Audi A4, od siline udarca automobil se prevrnuo na krov i zapalio. Osim motociklista, koji je na mjestu poginuo, smrtno je stradala i vozačica automobila, 32-godišnja majka. S njom je u automobilu bio trogodišnjak, kojeg su spasili Ante Šilović i Vinko Hrabar.

Drugi spasitelj, s kojim je razgovarao novinar Slobodne Dalmacije, u svom činu ne vidi ništa posebno, osim osobnog zadovoljstva što je spasio dječaka, i to samo nekoliko sati prije svog 30. rođendana. Vinko Hrabar o nesreći na koju je naletio neposredno nakon što se dogodila nerado govori. Cijeli rođendan protekao mu je u košmaru i potrazi za informacijama o tome kako se oporavlja dječak kojeg je spasio. 

Pročitajte i ovo Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

"Gorio je motor i unutrašnjost vozila. Morao sam najprije pomaknuti motociklista koji je ležao mrtav odmah do lijevih vrata Audija kako njegovo mrtvo tijelo ne bi izgorjelo. Pomogla su mi još dvojica momaka koja su izišla gasiti požar. Nije točno da je poginuli odletio 50 metara kako se govorilo i pisalo, nego je bio pored vozila. Počele su i detonacije u automobilu koji je sve više gorio, a bio je okrenut na krov", ispričao je Hrabar za Slobodnu.

Vidio je razbijeni prozor na stražnjem dijelu Audija i kroz njega se uvukao te kroz dim ugledao dijete koje je plakalo.

"Od dima sam već gubio maloga i doslovce sam pipao svugdje te sam uspio otkopčati gornji dio pojasa u sigurnosnoj stolici, ali je problem bilo pronaći i napipati donji dio kopče na pojasu i osloboditi mu nožice. Tada dolazi kao da ga je Bog poslao taj čovjek i otvara ta zadnja vrata Audija te mi pomaže osloboditi dijete iz sjedalice", prisjetio se Hrabar i dodao kako je očekivao da automobil svake sekunde eksplodira.

"Kada sam izvlačio dijete, vidio sam desnu žensku ruku na vozačkom mjestu koja je bila okrenuta unatrag prema djetetu. Ruka se objesila prema bebi, ma užas... Pokušao sam potegnuti tu ruku kako bismo probali izvući gospođu kroz već otvorena desna zadnja vrata Audija. Probao je i taj drugi mladi spasitelj, ali smo vidjeli da je žena već mrtva i da joj nema pomoći", prisjeća se spasitelj scena koje nikada neće zaboraviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion

Kada je hrabri dvojac izvukao dijete iz automobila, predao ga je nekome od ljudi koji su stajali u blizini. Vidio je kad su djetetovu majku izvlačili iz vozila i čekao dolazak Hitne pomoći da se uvjeri da je beba živa. Sada, kaže Vinko Hrabar, živi za trenutak da ponovno zagrli trogodišnjeg dječaka kojega je s Antom pomogao spasiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene