Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: Tlo progutalo kuću u Tuzli

Unatoč naporima, od četiri člana obitelji preživio samo jedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četveročlana obitelj ostala je zarobljena pod ruševinama kuće nakon aktiviranja klizišta u tuzlanskom naselju Crvene Njive.

Nakon akcije spašavanja muškarca koji je preživio klizanje tla i urušavanja kuće, pronađena su tri mrtva tijela, njegove supruge, sina i majke. Tijela su pronađena nakon dramatične akcije tijekom koje je tinjala nada da je još netko od ukućana preživio.

Pročitajte i ovo Poplave u Keniji - 2 Poplave u Keniji Voda i blato odnijeli 180 života, deseci ljudi nestali, priče preživjelih su pretužne: "Beba je plakala neko vrijeme, ali nisam ih mogao pronaći" Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

Postrojba za spašavanje Rudnika ugljena Kreka, vatrogasci, policija i ekipe Hitne pomoći, uspjeli su iz zatrpane kuće spasiti Ćamila Salkića. Spasioci su pokušavali doći do dvije osobe koje su ostale na prvom katu, odnosno prizemlju kuće, koju je jutros oko 4 sata klizište pomjerilo 15-ak metara i pri tome skoro potpuno zatrpalo.

>> Katastrofa u Buzetu: Cijelo selo postalo klizište

Geolozi objašnjavaju da je jutrošnje naglo kizanje tla uzrokovano tzv. blokovskim otkidanjem tla. Radi se o pješčaniku koji je usljed tekstonskih poremećaja jako ispucao i slična nagla klizišta imaju veliku vjerojatnost u ovom dijelu Tuzle.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene