Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna od žena i djeca

Times: Dio obitelji bin Ladena živi u Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki od najbližih rođaka vođe Al Kaide, Osame bin Ladena, žive na tajnoj lokaciji u Iranu, piše britanski Times.

Među njima su jedna od njegovih žena i djeca. Oni su nestali iz bin Ladenovog kampa u Afganistanu u vrijeme napada na SAD 11. rujna 2001.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokazao ultrazvuk Bin Laden dobit će unuke blizance Slika nije dostupna Surogat majka Britanka nosi unuka Osame bin Ladena

Posljednjih osam godina nije se znalo što je s njima, ali su rođaci rekli da su prošlog mjeseca otkrili da se ta skupina, u kojoj je jedna od Osaminih supruga, šestero djece i 11 unuka, nalazi na tajnoj, dobro čuvanoj lokaciji izvan Teherana.

Njima nije bio dozvoljen kontakt s vanjskim svijetom, a Iran je stalno poricao da bilo tko od Osaminih rođaka živi u zemlji. Članovi bin Ladenove obitelji sada traže da se toj skupini dopusti da napusti Iran i nazivaju ih 'zaboravljenim žrtvama 11. rujna'.

29-godišnji Omar bin Laden, četvrti najstariji bin Ladenov sin, rekao je da nije imao pojma da su njegova braća i sestre živi dok ga nisu pozvali u studenome, prenosi Times.

Ispričali su mu kako su pobjegli iz Afganistana nešto prije napada 11. rujna i pješke došli do iranske granice. Odvedeni su na imanje ograđeno zidovima izvan Teherana gdje su im čuvari rekli da ne smiju izlaziti van 'zbog njihove vlastite sigurnosti'. Jedno od djece, kći Iman, nedavno je pobjegla u veleposlanstvo Saudijske Arabije. Sada živi tamo i traži dopuštenje da napusti Iran.

Iako su rijetko smjeli izaći i to samo u kupovinu, oni su živjeli gotovo normalnim životom. 'Iranska vlada nije znala što da učini s tom velikom skupinom ljudi koje nitko drugi nije želio i zato su ih držali na sigurnom. Dugujemo im veliku zahvalnost i zato hvala Iranu iz dubine naših srca', rekao je Omar.

On se nada da će obitelj dobiti dopuštenje da napusti Iran i da će se pridružiti njegovoj majci, bratu i sestrama u Siriji ili da će doći živjeti kod njega i njegove supruge u Katar. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene