Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv summita G20

Policija rastjerala prosvjednike u Hamburgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je intervenirala u noći s utorka na srijedu u Hamburgu s vodenim šmrkovima i suzavcem kako bi rastjerala ilegalna okupljanja protivnika summita G20 koji se u petak i subotu održava u gradu.

Pod pritiskom prosvjeda nekoliko stotina osoba, snage reda prvo su evakuirale prosvjednike koji su podigli kamp sa šatorima da provedu noć u parku u četvrti Altona, po lokalnoj policiji i medijima.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Prosvjed francuskih poljoprivrednika Blokada glavnog grada Opsadno stanje oko Pariza, poljoprivrednici blokirali četiri autoceste: Na terenu 15.000 policajaca

"Ne radi se o legalnom okupljanu nego o divljem kampu u parku", kazao je glasnogovornik policije. Nešto kasnije, prije ponoći, snage reda upotrijebile su vodene šmrkove i suzavac kako bi rastjerale okupljanja nekoliko stotina osoba koje su, na različitim mjestima, počele blokirate ceste, primjerice u četvrti Sankt-Pauli.

Jedna je osoba privedena a jedan prolaznik, nepovezan s prosvjedom, lakše ozlijeđen tom prilikom, po poruci lokalne policije na Twitteru. Organizatori očekuju u nekoliko dana ukupno više od 100.000 prosvjednika protiv G20 u Hamburgu, od kojih nekoliko tisuća lijevih ekstremista. Oko 20.000 policajaca bit će raspoređeno radi sigurnosti summita čelnika foruma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene