Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompromitirajući razgovor

Teški politički skandal trese Poljsku - Tusk najavio prijevremene izbore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski premijer i predsjednik najavili su mogućnost prijevremenih izbora nakon što je u jednom magazinu objavljen tajno snimljen razgovor šefa središnje banke i ministra unutarnjih poslova.

Poljsku trese teški politički skandal. Poljski premijer i predsjednik najavili su mogućnost prijevremenih izbora nakon što je u jednom magazinu objavljen tajno snimljen razgovor šefa središnje banke i ministra unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Poljski ministar pravosuđa Adam Bodnar Godinama sporila s Bruxellesom Poljska će promijeniti postupak imenovanja sudaca koji je donijela prošla vlada Ilustracija Nemiri u Poljskoj Policija upala u predsjedničku palaču i uhitila dvojicu bivših šefova

Tko ne vidi dobro, Rasmussen ili Rusi?

Oni su se sastali u restoranu i raspravljali kako središnja banka može pomoći vladajućoj stranci da pobijedi na izborima sljedeće godine. Uredništvo magazina tvrdi da je snimilo razgovore još nekih vladinih dužnosnika. Prostorije lista su pretražene.

'Kontaktirao sam glavnog tužitelja, šefa obavještajne službe i ministra pravosuđa i postavio pitanje je li akcija protiv uredništva lista apsolutno potrebna i tko donosi takvu vrstu odluke. To nas dovodi do veoma ozbiljnog sukoba zakona s jedne i slobode govora s druge strane', rekao je poljski premijer Donald Tusk.

Premijer je izrazio žaljenje zbog incidenata do kojih je došlo prilikom premetačine u srijedu navečer u prostorijama tjednika koji je objavio te snimke. Uputio je poziv medijima da pomognu pravosuđu u 'identificiranju kriminalaca odgovornih za nezakonito prisluškivanje'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene