Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepucavanja

Tko ne vidi dobro, Rasmussen ili Rusi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moj vid je jako dobar, odgovorio je u četvrtak ruskim vlastima glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen koje su mu prethodno poručile "da je slijep" ako ne vidi povlačenje ruskih snaga s ukrajinske granice.

Rasmussen je na tiskovnoj konferenciji s poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi kazao da je NATO primio na znanje izjavu predsjednika Vladimira Putina o povlačenju ruske vojske s ukrajinske granice, ali dosad nije vidio nikakav znak da se to stvarno događa.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Optužila nekoliko stranaka Von der Leyen oštro kranjoj desnici: "Osloboditi se Putinove propagande" Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u četvrtak ujutro da je Rasmussen očito "slijep" ako to ne vidi. "Moj vid je jako dobar", kratko je to komentirao glavni tajnik Saveza.

Proruski separatisti ignoriraju Putina, referendum će biti održan

Da nema dokaza da se ruska vojska stvarno povlači s ukrajinske granice ustvrdili su prethodno Bijela kuća i Pentagon.

Putin je u srijedu nakon sastanka s predsjdavajućim OESS-a, švicarskim ministrom vanjskih poslova Didierom Burkhalterom objavio da povlači ruske snage s ukrajinske granice i pozvao je proruske separatiste da odgode referendum o otcjepljenju zakazan za ovu nedjelju.

Poljski premijer Tusk kazao je da Putinove pomirljive izjave uzima s oprezom. "Procjena NATO-a je ista kao i naša, riječima predsjednika Putina trebamo pristupiti s velikim oprezom".

"Ovo još nije trenutak kada s entuzijazmom možemo objaviti da je kriza gotova. Nadamo se da Putinova izjava vodi k optimističnijem scenariju, ali danas je još prerano da to potvrdimo", rekao je Tusk. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene