Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bankar iz Italije

"Zatvorio sam oči i ponadao se da će sve dobro proći": Heroj spasio djevojčicu koja je pala s petog kata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mattia Aguzzi (37), bankar iz talijanskog Torina, spasio je trogodišnjakinju koja je pala s balkona na petom katu. Iako brojni političari smatraju da je heroj, on sebe ne bi tako nazivao.

Talijanski bankar postao je pravi nacionalni heroj. 37-godišnji Mattia Aguzzi iz Torina uhvatio je maleno dijete kada je u subotu palo s balkona s petog kata. 

Kako je Mattia kasnije ispričao, šetao se sa svojom djevojkom središtem grada kada je nešto prije 11 sati čuo dernjavu iz stana.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Preminule dvije osobe FOTO Muškarac u domu aktivirao ručnu bombu? "Ušli smo u kuću i zatekli stravičan prizor"

"Čuo sam čovjeka kako vrišti kad je vidio djevojčicu kako se naginje na rubu. Djevojčica se sve više naginjala i penjala preko izbočine, držala se samo rukama, a noge su joj bile u zraku", rekao je.

Pokušao joj je skrenuti pozornost vikanjem, ali trogodišnjakinja ga nije čula.

"Kad sam vidio da je pala, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve dobro proći. Zaustavio sam je tako što sam ublažio udarac i oboje smo pali na zemlju", opisao je.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Kraj toplinskog vala Budite na oprezu: Izdano narančasto upozorenje za cijelu zemlju, stižu olujno nevrijeme i tuča

"U početku nisam osjećao nikakve znakove života, no onda je djevojčica počela plakati i ja sam odahnuo", dodao je.

Hitna pomoć djevojčicu je odvela u bolnicu, a odonda je u zemlji prava euforija. Gradonačelnik Torina Stefano Lo Russo odao mu je počast, a parlamentarka Camilla Laureti predložila je da Mattia dobije Zlatnu medalju za građansku hrabrost.

O svemu se oglasila i premijerka Giorgia Meloni, koja je 37-godišnjaku zahvalila na hrabrosti.

Ipak, kako prenosi CNN, Mattia sebe ne smatra herojem.

"Nemojte me zvati herojem. Sve sam radio prirodno. Nisam razmišljao ni o čemu i pokušao sam učiniti ono što je trebalo.

Prošlo je dobro. Što više možemo poželjeti? Sudbina nas je tamo smjestila. Koliko ja znam, svi smo dobro. A ovo je, vjerujte mi, najljepša stvar", komentirao je.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene