Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregledavaju centimetar po centimetar

I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku

Nestali dječak iz Njemačke
Nestali dječak iz Njemačke Foto: Policija Rotenburg / Screenshot
Njemačka policija traga za dječakom koji je nestao početkom tjedna, a u nedjelju je organizirana najveća operacija potrage od dječakova nestanka.

Njemačka policija traga za Arianom, šestogodišnjim dječakom s autizmom koji je nestao početkom tjedna u gradiću Bremervördeu.

Oko 450 vojnika, brojni vatrogasci, policajci, spasilačke službe traže Ariana. 

Pomagači su formirali 1,5 kilometar dug ljudski lanac kako bi mogli provjeriti svaki centimetar prostora na kojem je raspoređeno ukupno 1200 ljudi. Osim toga, desetak dronova leti iznad područja, a u sudjeluju i psi tragači, piše Bild. 

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije

Obitelj je zamolila stanovnike okolnih mjesta da dobro pregledaju svoje vrtove, sjenice, kao i velike cijevi i tavane budući da ne odbacuju mogućnost da se dječak negdje sakrio. 

U ponedjeljak navečer oko 19:30 dječačić je pobjegao iz roditeljske kuće u Ohfeldringu - samo u trenirki, džemperu na kojem su likovi dinosaura i čarapama.

"Arian je sportski nastrojen. Može se penjati vrlo dobro i ima puno energije zbog čega bi mogao prevaliti veće udaljenosti ili se popesti na visoku prečku", poručili su roditelji. 

Pročitajte i ovo Poplave u Keniji Kaos u Keniji FOTO Stotine tisuća ljudi evakuirano zbog poplava: "Nažalost, neke ćemo premjestiti i bez njihovog pristanka"

Jedan od načina na koji su volonteri tražili dječaka je bio i putem noćne potrage i korištenja "skybeamera" odnosno farova koji projiciraju snop svjetlosti u nebo.

Vjerovali su da će to dječaka potaknuti da izađe iz svojeg skloništa i dođe do volontera. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene