Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminule dvije osobe

FOTO Muškarac u domu aktivirao ručnu bombu? "Ušli smo u kuću i zatekli stravičan prizor"

Aktualno Galerija Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u Dugom Selu - 1 Eksplozija u Dugom Selu - 1 Foto: Ranko Suvar/Cropix Eksplozija u Dugom Selu - 2 Eksplozija u Dugom Selu - 2 Foto: Ranko Suvar/Cropix Eksplozija u Dugom Selu - 3 Eksplozija u Dugom Selu - 3 Foto: Ranko Suvar/Cropix +14 Eksplozija u Dugom Selu - 4 Galerija 1/19 >>
Dvije osobe starije životne dobi poginule su u Dugom Selu gdje je došlo do eksplozije. 79-godišnjak teško je ozlijeđen. Operiran je i bori se za život. Uzrok eksplozije još nije poznat, u tijeku je očevid.

Oko 13:30 sati došlo je do eksplozije u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu. Dvije osobe su poginule, muškarac i žena, a stariji muškarac teško je ozlijeđen i prevezen u KB Dubrava.

"Došlo je do eksplozije u objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijim osobama", izvijestila je zagrebačka policija.

Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Eksplozija u Dugom Selu - 3 (Foto: Ranko Suvar/Cropix)

Još nije poznato zbog čega je došlo do eksplozije u prizemlju kuće. Smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen.

"Slijedi očevid i daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja", pišu iz PU.

Pročitajte i ovo Ilustracija Životno ugrožena Strašna prometna nesreća u susjedstvu: Tri osobe poginule, djevojčica u kritičnom stanju prevezena u bolnicu

Oglasilo se i Ministarstvo socijalne skrbi. Kazali su da su u ovom su objektu bili u travnju ove godine i nisu utvrdili nikakve nepravilnosti.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panina je rekao da je u objektu bilo smješteno petero ljudi. Preostale dvije osobe koje su boravile u objektu zbrinule su socijalne službe, dodao je.

"Ušli smo u kuću i zatekli stravičan prizor. Mislimo da je došlo do eksplozije eksplozivne naprave. Ne možemo iznositi detalje jer ne znamo“, objasnio je zapovjednik vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar.

Eksplozija u Dugom Selu, ilustracija - 1 Eksplozija u Dugom Selu - 1 (Foto: Ranko Suvar/Cropix)

Navodno je muškarac aktivirao ručnu bombu u kuhinji u prizemlju. U prostoriji su, osim njega, bili drugi teško ozlijeđeni muškarac i žena starije dobi koja je preminula, kako piše Jutarnji list.

Operiran 79-godišnjak

Muškarac koji je u eksploziji u Dugom Selu u nedjelju popodne zadobio teške i po život opasne ozljede, operiran je u Kliničkoj bolnici Dubrava i nalazi se na odjelu intenzivne njege, potvrđeno je u toj bolnici.

"Riječ je o teškim ozljedama, ozljedi trbuha i donjih ekstremiteta, pacijent je operiran i prevezen na odjel intenzivne njege", kazao je Hini kirurg u KB Dubrava Kristijan Ćupurdija.

Pročitajte i ovo Nesreće na cestama, ilustracija - 3 Završili u kanalu i rijeci FOTO Još uvijek se traga za vozačem koji je skrivio prometnu nesreću i ostavio putnike: "Imali su više sreće nego pameti"

Mještani Dugog sela šokirani su ovim događajem. "Kad je eksplodiralo, ja sam čuo to zbilja i kuća se stresla. Bili smo za ručkom, išao sam pogledat van što se dogodilo. Nisam nikog vidio i onda sam pogledao na drugu stranu što se događa i tamo sam vidio policiju“, prepričao je Franjo.

Uživo iz Dugog Sela

Uživo iz Dugog Sela javila se reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk s najnovijim informacijama.

"Policijski očevid još uvijek traje i trajat će sigurno još nekoliko sati dok se ne utvrde sve okolnosti tragičnog događaja“, izvijestila je Bijuk koja je razgovarala s potpredsjednikom gradskog vijeća Krešimirom Cvijanovićem.

"Ne znam zašto se to desilo, nažalost. Žao mi je“, rekao je Cvijanović i dodao da dosad, prema njegovom saznanju, nije bilo problema u ovom objektu.

Iz policije kažu da izvana nije bačena eksplozivna naprava, već da je bila eksplozija iznutra. Dodali su da nije poznato da je bilo nasilja u objektu i da je ikada itko prijavljen policiji.

Vatrogasci su prvi došli na teren, uz hitnu pomoć i policiju. Isključili su to da je do eksplozije došlo zbog plina.

Prema posljednjim informacijama, muškarac koji je teško ozlijeđen još uvijek je životno ugrožen. Kritično je i bori se za život.
Više ćemo znati kada završi kriminalističko istraživanje, zaključila je reporterka Srna Bijuk,

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene