Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor dvojice elitnih vojnika

Tajni transkripti sve otkrili...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razgovor dvojice ruskih elitnih vojnika otkriva kako su, unatoč Putinovim negiranjima, ipak bili angažirani u Ukrajini.

Ruski oporbeni političar i vlasnik jednih novina Lav Šlosberg medijima je dostavio transkripte razgovora pripadnika ruskih paravojnih postrojbi kojima pada u vodu cijela Putinova priča o neumiješanosti Rusije u ukrajinsku krizu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..." Sibirska bojna - 4 razočarani domovinom Uspostavljena nova jedinica Ukrajinske vojske u kojoj se protiv Rusije bore - Rusi

Konkretno, radi se o razgovoru vojnika o brutalnom napadu na Luganjsk, piše NYPost. 'Jeb*** hodamo i tražimo one jeb*** Ukrajince. Čim se pojavimo na otvorenom vide nas i pucaju. Istrčali smo na cestu, tamo je polje, suncokreti i kontrolna točka. Počeli su bacati bombe - bam bam bam - i uništili su je. Osamdeset momaka je ubijeno. Rečeno mi je da ih se samo deset izvuklo', rekao je vojnik koji je i sam bio ranjen u napadu.

Traži pomoć zbog 'podmuklosti' Rusije koja 'prijeti svjetskoj sigurnosti'

Ovu priču ispričao je na telefon drugom vojniku dok se nalazio na liječenju u bolnici. Drugi vojnik upitao ga je kažu li im uopće kamo ih šalju. 'Ništa nam ne govore. Kažu da idemo na vježbu', odgovorio mu je.

Navodno se radi o razgovoru pripadnika elitne 76. divizije ruske vojske stacionirane u gradu Pskovu.

Dvojica vojnika razgovarala su i o svom suborcu Leonidu Kičatkinu čija je smrt prošli mjesec bila predmetom kontroverze. Šlosbergove novine tad su objavile vijest Kičatkinovoj smrti na ukrajinskom ratištu. I njegova udovica na svom je Facebook profilu objavila informaciju o sahrani svog supruga. Ta objava ubrzo je bila izbrisana i zamijenjena novom u kojoj je stajalo kako je Kičatkin 'živ i zdrav'.

Vojnici su u telefonskom razgovoru razgovarali i o tome kako su nazvali dom Kičatkinove udovice te da im se javio netko tko je glumio njenog pokojnog muža. 'Da mi je znati tko je uzeo slušalicu od njegove žene, razbio bih mu glavu', rekao je jedan vojnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene