Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od javne objave

Tajni izvještaj o aferi Vatileaks vidjet će samo novi papa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Detalji afere Vatileaks, koja je prošle godine potresla Svetu stolicu, ostat će tajni i smjet će ih vidjeti isključivo nasljednik Benedikta XVI.

Izvještaj o istrazi u aferi Vatileaks, koja je prošle godine potresla Katoličku crkvu, bit će pokazani isključivo novom papi, objavio je u ponedjeljak glasnogovornik Vatikana. "Sveti Otac je odlučio da će činjenice o toj istrazi, koje su sada poznate samo njemu, biti isključivo dostupni njegovom nasljedniku", kazao je na konferenciji za novinare Federico Lombardi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri posude VIDEO Vatikan objavio njihove snimke: Evo zašto su važne! Slika nije dostupna Ostavka nakon 600 godina Papa odlazi: Deset pitanja na koja je Crkva morala odgovoriti

Neki talijanski mediji zatražili su da taj izvještaj prije početka konklave na kojoj će biti izabran novi papa, postane javan.

>> Benedikt XVI. promijenio pravila, izbor novog pape se može održati ranije!

Benedikt XVI. je u ponedjeljak primio trojicu kardinala koji su od prošlog travnja u njegovo ime istraživali ovaj slučaj: španjolskog kardinala Juliana Herranza, Slovaka Jozefa Tomku i Talijana Salvatorea De Giorgija.

Papa im je zahvalio na njihovom radu i čestitao na uspjehu. Benedikt XVI. je u travnju prošle godine zadužio trojicu kardinala da ispitaju desetke osobe koje rade u Vatikanu, laike i vjernike u vezi afere Vatileaks.

Papin sobar Paolo Gabriele osuđen je u listopadu prošle godine zbog toga što je objavio tajne dokumente Vatikana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene