Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Na bilo koji koristan način'

Svjetska banka sprema pomoći Čileu nakon potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska banka izrazila je spremnost pružiti pomoć Čileu u otklanjanju posljedica razornog potresa, snage 8,8 stupnjeve po Richteru, koji je pogodio središnji i južni dio te južnoameričke zemlje.

‘Predsjednik Svjetske banke Robert Zoellick rekao je da je ta međunarodne financijska institucija spremna pomoći žrtvama velikog potresa u Čileu, te izrazio sućut zbog katastrofe koja je jutros pogodila središnje i južne dijelove te zemlje’, navodi se u priopćenju objavljenom u sjedištu Svjetske banke u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Potres kod Petrinje tlo ne miruje Potres kod Petrinje: "Grmljavina" Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...”

>> Čile: Nakon razornog potresa od 8.8 stupnjeva prijeti tsunami

Svjetska banka je spremna pomoći vladi Čilea na bilo koji koristan način, kaže se u priopćenju, te ističe da će Svjetska banka koristiti svoju značajnu stručnost u upravljanju katastrofama i obnovi, u potpori Čileu nakon potresa.

Prema posljednjim podacima u potresu je poginulo najmanje 147 ljudi, a za procjene počinjenih šteta još je prerano, no televizijske snimke srušenih zgrada, mostova i nadvožnjaka, te drugih objekata, govore da je riječ o ogromnim materijalnim razaranjima za čije će otklanjanje i obnovu Čile trebati međunarodnu pomoć. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene