Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj ili evakuacija?

Što se događa u Debalceveu? Separatisti tvrde: 'Ubili smo 3.000 ukrajinskih vojnika!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Ukrajinci tvrde da su evakuirali iz ovog strateški bitnog grada, separatisti kažu kako su ubili 3.000 njihovih vojnika.

Iz redova pobunjenika dolazi informacija kako su u gradu Debalceveu ubili 3.000 ukrajinskih vojnika tijekom napada na strateški željeznički čvor. Iz Kijeva pak tvrde kako su tijekom borbe živote izgubila 22 vojnika te da je 90 posto njihovih trupa evakuirano iz Debalcevea.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

Kijev je pozvao u pomoć UN-ove mirotvorce koji će motriti granicu i spriječiti daljnje prodiranje pobunjenika za koje Zapad kaže da su potpomognuti sredstvima ruske vojske.

VIDEO Ovako je izgledalo maglovito jutro prvog dana primirja u Ukrajini

Putin, koje sustavno odbacuje takve tvrdnje, pozvao je Ukrajince da odbace oružje kako bi izbjegli krvoproliće. Nakon toga je ismijao ukrajinsko povlačenje iz Debalcevea rekavši kako su ukrajinske vojnike porazili bivši rudari i vozači traktora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene