Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajinska strana

VIDEO Ovako je izgledalo maglovito jutro prvog dana primirja u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekid vatre dogovoren u Minsku proteklog vikenda na klimavim je nogama od samog početka, a u prilog mu ne ide niti zauzimanje strateški važnog grada Delbaceva.

Ukrajinski vojnici na frontu pokušavaju se nositi s napetošću i neizvjesnosti tako štoigraju nogomet, odnosno malo krate vrijeme 'haklom'. Nekolicina vojnika dodaje se između sebe nogom nečim što liči na improviziranu loptu, a u pozadini se vide vojna vozila u konvoju kako stoje pored ceste u magli.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo" Rat u Ukrajini Estonski ministar vanjskih poslova "Uskoro ćemo vidjeti punu mobilizaciju u Rusiji! Putin će dići 400.000 ljudi i neće sve poslati samo u Ukrajinu"

Video je snimio blogger Ilya Varlamov. "Maglovito jutro prvog dana primirja. Na pola puta do Delbaceva ukrajinski vojnici se odmaraju, čekajući daljnje naredbe", napisao je na svojem YouTube kanalu Varlamov. Video je pregledan preko 400.000 puta.

Ukrajina traži međunarodne snage na istoku

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko rekao je u srijedu da će njegova zemlja zatražiti slanje policijskih snaga Europske unije uz mandat UN-a radi očuvanja mira na zaraćenom istoku.

Putin: 'Europa blefira'

"Policijske snage EU-a smatramo najboljim rješenjem (...) koje će jamčiti sigurnost, u prilikama kada primirje ne poštuju ni Rusija ni oni koje podupire", rekao je na početku sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu posvećene tom pitanju.

Ta izjava, prva takva u Kijevu, dolazi pošto su proruski pobunjenici zauzeli strateški grad Debalcev, nekoliko dana nakon stupanja na snagu novog primirja na separatističkom istoku Ukrajine. "Nakon odluke koja će se, nadam se, donijeti danas, počet ćemo službene konzultacije s našim inozemnim partnerima" u tom smislu, dodao je.

Porošenko je rekao da se u Minsku prije tjedan dana dotaknuo te teme na pregovorima s njemačkim, francuskim i ruskim čelnikom. Ti su pregovori urodili novim primirjem. "To sam spomenuo (...) na pregovorima u Minsku, naslutivši da se dogovor iz Minska neće poštovati", kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene