Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im bilo ugodno

Evo što je dočekalo četnike na povratku iz Ukrajine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom povratka u Srbiju, četnike koji su ratovali u Ukrajini, na aerodromu su dočekali pripadnici srpske tajne službe (BIA) te ih odveli na ispitivanje.

Skupina dobrovoljaca Četničkog pokreta koja je ratovala na strani pobunjeničkih snaga u Ukrajini, vratila se u noći između četvrtka i petka u Srbiju, a u zračnoj luci 'Nikola Tesla' u Beogradu čekali su ih pripadnici sigurnosno-informativne agencije, pišu Vesti online.

Pročitajte i ovo Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Srpsku tajnu službu zanimali su detalji njihovog boravka u Novorusiji, kako nazivaju oblasti oko Donjecka i Luganska koje su se pobunile protiv Kijeva.

'Petorica naših članova sletjela su na aerodrom i odmah su ih saslušali pripadnici BIA. Razgovor je trajao oko pet sati, do gotovo 4 ujutro, a poslije su pušteni svojim kućama. Zanimali ih je jesmo li tamo išli za novac, kako smo otputovali i tko je to organizirao. Neke od fotografija na mobilnim telefonima su nam obrisali. Pretpostavljam da nas netko želi povezati s ruskim financijerima, ali mi smo tamo otišli svojim sredstvima', rekli su za Vesti online u Četničkom pokretu.

Četnici se u Ukrajini ne bore besplatno. Evo koliko su plaćeni!

Tijekom borbi u Ukrajini četničkim dobrovoljcima su uništene putovnice, pa su se obratili veleposlanstvu Srbije da im se izdaju nove. Tako je BIA saznala imena dobrovoljaca iz Srbije među pobunjenicima.

'Vođa pokreta Bratislav Braca Živković je još u Rusiji, kako bi prisustvovao sastancima četnika i kozaka o daljim koracima, jer smo dio Pravoslavnog bratstva', dodaju u Četničkom pokretu.

Navodno su dvojica Albanaca i jedan Hrvat koji su se borili na strani ukrajinskih snaga, nestali. Njih su, prema pisanju Vesti, prije dva tjedna zarobile snage Novorusije i njihova sudbina je za sada neizvjesna, odnosno ne može se utvrditi gdje ih pobunjenici drže zarobljene i jesu li još živi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene